29 Temmuz 2011 Cuma

İskoçya Günlüğü

Çok kişiden duymuştum, çok güzel, yemyeşil, cennet gibi bir yer İskoçya diye. İngiltere de yeşil, çok bir fark beklemeyerek çıktım yola 3 günlük tur için. Gerçekten arada fark varmış. İngiltere'de su namına ancak nehirler var, oysa İskoçya'da dağların arasında kalmış göller kartpostal gibi. Emekli olup hemen yerleşesi geliyor insanın. Çok konuşmayacağım, resimler konuşsun :) İki ayrı gölde çıktığımız tekne turundan:




Göl kıyısındaki kaleden görünüş: 


Edinburgh kalesinden şehir:


Bu tilkicik de kalede karşımıza çıktı. Çok şaşırdım, kimse de kendisi ile ilgilenmiyordu. O sırada görevlilere denk geldik. Meğer Edinburgh'da sokaklarda tilki görmek çok da olağanüstü birşey değilmiş. Özellikle akşam saatlerinde. İngiltere'de sokakta sahipsiz kedi köpek bile görmüyorken, burada tilki ile karşılaşmak hoş bir anı oldu :)


Bu da klasik gayda çalan etekli İskoç erkeği:

Ve tabi ki alışveriş!!! İskoçya'da geleneksel herşey ekose desenli. Yünlü şal klasik hediye imiş. Hediye satan dükkanlardan birinde bu çanta ile ilk görüşte aşk yaşadım. Ama 50 Pound idi. O an pahalı geldi, bilmediğim bir marka için. Meğer Ness İskoçya'da bu ekose desenli yünlü ürünleri satan meşhur bir markaymış. Türkiye'ye dönmeden kendime internetten hediye olarak alacağım korkarım :) Hatta yün cekette de gözüm kaldı. Diğer modeller için; http://www.nessbypost.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder